x HomeWinkelKlantenserviceLijstenAll-in-1SpellenHardwareeShopamiiboSkylandersDisney InfinityLEGO DimensionsReviewsInkoopHelden
Bestel vandaag, dinsdag in huis.

Mario Party 10 Review


Mario Party 10, iets voor jou? Lees onze professionele review en je weet het in 3 minuten!

Banner Mario Party 10

Mario Party 10 brengt plezier voor meerdere spelers, maar het laat de eenzame speler koud.

Sinds de Nintendo 64 weet Nintendo iedereen te verblijden met haar Mario Party-games. De hectische minigames en intense spelborden staan voor een overdosis aan fun. De hoofdreeks is op de Wii U bij deel 10 aangekomen. Bevat de jubileum-editie iets speciaals of is de magie er na zoveel jaar wel van af?

Het feest kan beginnen
Wanneer je de game opstart, hoor je meteen de vrolijke muziek en zie je de kleurrijke graphics. De Mario Party-sfeer is weer duidelijk te vinden. De Mario Party-reeks heeft sinds Mario Party 9 op de Wii een ommekeer gehad: je personage loopt niet meer vrij over de spelborden heen, maar ze zijn allemaal verzameld in een voertuig. Samen doorlopen ze het spelbord, dat maar één richting kent. Helaas wordt de geluksfactor daardoor te hoog, wat het in veel gevallen oneerlijk maakt. Tactieken die je vroeger had om je tegenstanders te slim af te zijn, heb je niet met deze manier van spelen.

Bowser Party
Een nieuwe gamemode is Bowser Party, waarbij één speler als Bowser op de GamePad speelt en de overige vier spelers met Wii Remotes op tv. De asymmetrische gameplay bevalt behoorlijk goed en dat werkt door op de speciale Bowser-minigames. De game bevat 75 minigames (zie kader), stuk voor stuk vermakelijk. Voor de liefhebber van de serie zal het grotendeels echter in herhaling vallen. Er zijn inmiddels zoveel minigames, dat originaliteit immens lastig is.

Review Mario Party 10: Net als in Mario Party 9 ga je met z'n allen in een voertuig over het spelbord.Net als in Mario Party 9 ga je met z'n allen in een voertuig over het spelbord.
Review Mario Party 10: Bowser Party brengt speciale minigames, die door de GamePad asymmetische gameplay bevatten!Bowser Party brengt speciale minigames, die door de GamePad asymmetische gameplay bevatten!
Is het ook feest voor de eenzame speler?
Wat er verder allemaal te beleven valt, is vooral gefocust op meerdere spelers. Je kunt wel tegen computergestuurde spelers spelen, maar dat is niet de geniale uitkomst van de Mario Party-formule. Naast de standaard Mario Party-mode, Bowser Party en allerlei minigame-modi is er vrijwel niets voor één speler. In voorgaande delen waren er altijd wel uitdagende spelstanden voor de eenzame speler, maar die ontbreken hier dus.

Amiibo als feestbeesten?
Wat interessant is en goed zou kunnen werken, is amiibo Party. Hierbij geef je je amiibo-figuren een actieve rol in het spel door ze als pion op de GamePad te gebruiken. Helaas is het niet spetterend uitgewerkt. De spelborden zijn vierkant en nauwelijks gethematiseerd. Bovendien moet je bij iedere beurt je amiibo gebruiken om de dobbelsteen te gooien, wat het hele spel ophoudt. Het idee is leuk, maar door de uitwerking komt het niet goed uit de verf.


Conclusie Mario Party 10 - Nintendo Wii U Review

Pluspunten:
  • De Mario Party-sfeer hangt weer in de lucht
  • Bowser Party laat 5 spelers tegelijkertijd
  • Minigames blijven vermakelijk
Minpunten:
  • De geluksfactor is te hoog door het 'voertuig-principe'
  • Vrijwel niets voor één speler
  • Het valt in herhaling
  • Amiibo Party wordt niet goed uitgewerkt

18158
Review geplaatst op
Gameplay:6,5
Replay:6,0
Minigames:7,0
Amiibo:5,0
Review cijfer:
6,5
Deze 3 minuten review is eigendom van Mario Wii U (.nl)
© 2017 - 2020

Mario Wii U Review Cijfer:


6,5
 
Boxshot Mario Party 10
Mario Party 10


Details Mario Party 10

Released:2015
Advies:Vanaf 7 jaar
Spelers:1 - 5
Genre:Party
Wi-Fi:Niet ondersteund
De 5 leukste minigames in Mario Party 10!

Eén van de leukste minigames is Stekelbalstrijd, waarin je opstakels moet vermijden en moet overleven tot het eind!

In Trampolinetwist is het de chaos die deze minigame zo leuk maakt. Je zult zelf stuiterend op de bank zitten om met je personage op deze trampoline te kunnen blijven.

Race-minigames zijn altijd geniaal in Mario Party! Zo ook Hovercraftcross! Race over het water in je hovercraft en vaar als eerst over de finish!

Tumult Rond De Toren is de minigame die vriendschappen op het spel zet. Kom jij heelhuids bij de top van de toren met je wolkje? Of zullen je tegenstanders je dwars zitten?

Beroof De Boo's is de spannendste minigame voor 2 tegen 2. Vang de meeste Boo's als team en begin niet te gillen!
 
Thuiswinkel Waarborg
© 2015 - 2020 Mario Wii U