x HomeWinkelKlantenserviceAll-in-1SpellenHardwareeShopamiiboSkylandersDisney InfinityLEGO DimensionsReviewsInkoopHelden
Bestel vandaag, woensdag in huis.

Rayman Legends Review


Rayman Legends, iets voor jou? Lees onze professionele review en je weet het in 3 minuten!

Banner Rayman Legends

Rayman Legends barst van de originaliteit!

Rayman Legends, het is een game waar een heel verhaal aan vooraf gaat. Oorspronkelijk werd de game aangekondigd als Wii U exclusive die verkrijgbaar zou zijn bij de launch. Deze belofte werd niet waargemaakt waardoor het spel enkele maanden later het licht zou zien op de Wii U. Een week voor die officiële launch bracht Ubisoft het nieuws naar buiten Rayman Legends een half jaar te hebben uitgesteld om multiplatform te worden. Het nieuws sloeg in als een bom met gevolg een hele hoop haatreacties en zelfs petities. Maar goed, geduld is een schone deugd, toch?

IJzersterk leveldesign
Het belangrijkste aspect bij een 2D-platformgame is de gameplay, en dat zit bij Rayman Legends echt wel snor. Het basis concept is erg vergelijkend met zijn voorganger: je rent, springt zwemt en vliegt door verschillende levels heen terwijl je afrekent met vele vijanden. Het leuke is dat elk level wel een eigen kenmerk heeft waardoor ze één voor één uniek en origineel aanvoelen. Daarnaast bevat elke wereld een speciaal muzikaal level (zie kader) wat het extra leuk maakt.

Review Rayman Legends: De gamemode Kung Foot is een leuk extraatje dat zorgt voor een paar uur lachplezier met vrienden.De gamemode Kung Foot is een leuk extraatje dat zorgt voor een paar uur lachplezier met vrienden.
Review Rayman Legends: In de Wii U-versie is het mogelijk om je personage te verkleden in Mario of Luigi.In de Wii U-versie is het mogelijk om je personage te verkleden in Mario of Luigi.
Gebruik GamePad
Wat zeker en vast nog gezegd moet worden, is dat Rayman Legends op een wonderbaarlijke manier gebruik maakt van de Wii U GamePad, en dan vooral in de local multiplayer. Op het tweede scherm heb je de mogelijkheid om Murphy te besturen. Dit kleine wezentje helpt Rayman en zijn vrienden voorbij moeilijke obstakels te komen wat vaak noodzakelijk is om verder te spelen. Wie denkt dat dit een makkelijk klusje is heeft het mis: het besturen van Murphy kan soms flink lastig zijn waardoor er geen gebrek is aan uitdaging. Een heel klein minpuntje aan dit alles: wanneer je alleen speelt moet je een personage begeleiden dat computergestuurd is en soms rare keuzes maakt, maar laat dit in geen geval een domper zijn op de feestvreugde!

Overtreft zijn voorganger
Rayman Legends is de opvolger van Rayman Origins, een game die door critici zeer goed ontvangen werd. Heb je deze game nooit gespeeld? Geen nood, ze zijn gul geweest bij Ubisoft en hebben alle levels uit Origins speelbaar gemaakt in Legends. Deze levels zijn volledig herbouwd in het grafische stijltje van Rayman Legends dat er o zo mooi uitziet. Bovendien draait het spel soepel op de Wii U en ziet er vrolijk en kleurrijk uit.


Conclusie Rayman Legends - Nintendo Wii U Review

Pluspunten:
  • Sterk leveldesign
  • Barst van content
  • Gebruik Wii U GamePad
  • Prachtige graphics
  • Voldoende variatie
Minpunten:
  • Computergestuurde personage maken soms rare keuzes

18251
Review geplaatst op
Gameplay:8,5
Replay:9,3
Grafisch:9,0
Muziek:8,7
Review cijfer:
9,0
Deze 3 minuten review is eigendom van Mario Wii U (.nl)
© 2015 - 2020

Mario Wii U Review Cijfer:


9,0
 
Boxshot Rayman Legends
Rayman Legends


Details Rayman Legends

Released:2013
Advies:Vanaf 7 jaar
Spelers:1 - 5
Genre:Platform
Wi-Fi:Niet ondersteund
Muzikale levels in Rayman Legends

Rock erop los in het eerste muzikaal level genaamd Castle Rock.

Door de wind, door de regen, dwars door alles heen in Orchestral Chaos.

Slaan en springen op de beat van Eye of the Tiger in Mariachi Madness.

Een frisse duik in het water op gezang in Gloo Gloo.

Rayman Legends is een draak van een game, dat bewijst Dragon Slayer nog maar eens.
 
Thuiswinkel Waarborg
© 2015 - 2020 Mario Wii U