x HomeWinkelKlantenserviceLijstenAll-in-1SpellenHardwareeShopamiiboSkylandersDisney InfinityLEGO DimensionsReviewsInkoopHelden
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.

Splatoon Review


Splatoon, iets voor jou? Lees onze professionele review en je weet het in 3 minuten!

Banner Splatoon

Nintendo heeft met hun eigen kijk op het shootergenre deze unieke game uitgebracht. Online kliederen met verf was nog nooit zo leuk!

Shootergames en Nintendo is niet altijd een geweldige combinatie geweest. Daarom stond men met een mond vol tanden bij de E3 van 2014 toen Splatoon gepresenteerd werd. De kleurrijke game wist meteen de aandacht te trekken. Komt het na de release ook goed uit de verf of weet het de speler niet meer te boeien?

Wees een inktvis!
De game kent diverse gamemodes. Het handigste is om met de singpleplayer te beginnen. Hierin leer je meteen om te gaan met de (bewegings)besturing op de GamePad. Je maakt kennis met de Inklings, die de game zo uniek maken. Deze merkwaardige wezens kunnen in hun menselijke vorm goed met verfschietende wapens omgaan. Maar wanneer ze veranderen in een inktvis, kunnen ze zich in deze verf voortbewegen. Dit concept is nog nooit in een shootergame voorgekomen en werkt geweldig!

Inklings vs. Octolings
In de singeplayer is het jouw doel om Inkopolis te verlossen van de Octolings. Hierbij zal Cap'n Cuttlefish je helpen, dus vindt hem in de putdeksel! De singleplayer van Splatoon laat je in een serie aan missies en baasgevechten spelen met verf. Je schiet op vijanden, lost kleine puzzels op en platformend moet je aan het eind van ieder level de Zappfish zien te pakken. Het is geen lange campaign, maar dan is er de online multiplayer!

Review Splatoon: Inkopolis Plaza is de plek waar Inklings samenkomen. Vind Cap'n Cuttlefish in de putdeksel en begin aan de campaign...Inkopolis Plaza is de plek waar Inklings samenkomen. Vind Cap'n Cuttlefish in de putdeksel en begin aan de campaign...
Review Splatoon: ... of klieder in het rond in de online multiplayer op prachtige maps!... of klieder in het rond in de online multiplayer op prachtige maps!
Strategy is key
Wanneer je online de strijd aan gaat in de Turf Wars is strategisch denken erg belangrijk. Kies een wapenset (zie kader) die past bij jouw speelstijl, speel goed samen met je team en gebruik je omgeving. In Turf Wars wint het team dat na 3 minuten het grootste gebied van de map met verf heeft bedekt. Andere gamemodes, zoals Splatzones, zullen nog meer strategisch denkvermogen vereisen. Het is de combinatie van strategisch denken, goed bedachte wapens, prachtig uitziende maps (zie kader) en de gameplay die mogelijk is door de Inklings die Splatoon zo'n succes maakt. Het totaalplaatje is geweldig, de verf spat letterlijk van je scherm!

En verder?
Terwijl je online eindeloos plezier hebt, is de lokale multiplayer niet zo denderend. In 1-tegen-1 gevechten zul je moeten strijden om de meeste ballonnen kapot te schieten. Een andere manier van spelen is er helaas niet. Wel bieden amiibo nog leuke opties. Zo krijg je 60 extra missies in de campaign én extra gear om je Inkling mee uit te rusten. Genoeg te knallen dus in deze splattastische game!


Conclusie Splatoon - Nintendo Wii U Review

Pluspunten:
  • De online multiplayer staat garant voor uren speelplezier
  • Unieke Nintendo shooter waarbij strategie van belang is
  • Het spat letterlijk van je beeld
  • Amiibo worden goed gebruikt
Minpunten:
  • Lokaal is de multiplayer niet denderend

18158
Review geplaatst op
Gameplay:8,5
Replay:8,5
Wi-Fi:9,0
Presentatie:8,5
Amiibo:8,0
Review cijfer:
8,5
Deze 3 minuten review is eigendom van Mario Wii U (.nl)
© 2017 - 2021

Mario Wii U Review Cijfer:


8,5
 
Boxshot Splatoon
Splatoon


Details Splatoon

Released:2015
Advies:Vanaf 7 jaar
Spelers:1 - 8
Genre:Shooter
Wi-Fi:Ondersteund
3 van de 16 geweldige maps uit Splatoon

Het winkelcentrum Arowana Mall is dé plaats om te wink... uh, kliederen met verf!
Het winkelcentrum Arowana Mall is dé plaats om te wink... uh, kliederen met verf!

Ga de strijd aan op de halfpipes in Blackbelly Skatepark!
Ga de strijd aan op de halfpipes in Blackbelly Skatepark!

Zelfs op een resort als Mahi Mahi Resort hangen de Inklings rond. Zorg dat je niet in het water valt!
Zelfs op een resort als Mahi Mahi Resort hangen de Inklings rond. Zorg dat je niet in het water valt!
Kies strategisch je wapen! Enkele voorbeelden:

Een prima wapen om je skills mee te testen, de Splattershot Jr.!

Wals over je vijanden heen met de Splatroller!

Blijf op een afstand, laad op en... Splat!
 
Thuiswinkel Waarborg
© 2015 - 2021 Mario Wii U