alle Wii U reviews ->
Review Star Fox Zero
Star Fox Zero, iets voor jou? Lees onze review en je weet het in 3 minuten!

Banner

Kruip met de GamePad in de cockpit van je Arwing en beleef een nostalgisch Star Fox-avontuur!

Op de Super Nintendo verscheen in 1993 de eerste Star Fox-game, Starwing. Het was veelbelovend met unieke gameplay van on-rail shooting. Inmiddels is er in de Star Fox-serie afgewisseld met platform-games, zoals Star Fox Adventures op de GameCube. Nu is er dan eindelijk een nieuwe, originele Star Fox-titel voor de Wii U. Met Star Fox Zero keert Nintendo terug naar de roots van de serie.

Nostalgisch tot in de ruimte
Star Fox Zero kent een geweldig avontuur voor Fox McCloud en zijn iconische collega's: Slippy, Falco en Peppy. Je vliegt in je Arwing om je vijanden, onder leiding van Andross, te verslaan. Over de Arwing gesproken, deze kent een aantal nieuwe vormen (zie kader), wat nieuwe gameplay-mogelijkheden met zich meebrengt. In de game zul je zo veel bekende elementen tegenkomen, de nostalgische waarde is immens hoog. Zo nostalgisch als de game aanvoelt, zo lastig kan de besturing zijn.

De GamePad is de cockpit!
Met de mogelijkheden van de GamePad kun je in de cockpit van de Arwing kruipen en besturen met bewegingsbesturing. In het begin zal dit flink wennen zijn, maar wanneer je het onder de knie hebt, werkt het fantastisch. Op de TV kun je in een derde persoonsperspectief een groter gebied van de levels waarnemen, zodat je je vijanden van ver ziet aankomen om ze vervolgens uit de lucht te schieten. Voor nieuwe spelers kan het erg lastig zijn, waardoor de game lichtelijk zal tegenvallen. In Training Mode kun je er nog mee oefenen.

Review Star Fox Zero: Fox McCloud gaat het avontuur niet alleen aan! Hij krijgt zoals altijd hulp van Slippy, Falco en Peppy! Review Star Fox Zero: Star Fox Zero is een on-rail shooter. Dit houdt in, dat je constant doorgaat en dus niet kan omkeren als je iets gemist hebt.
Fox McCloud gaat het avontuur niet alleen aan! Hij krijgt zoals altijd hulp van Slippy, Falco en Peppy!Star Fox Zero is een on-rail shooter. Dit houdt in, dat je constant doorgaat en dus niet kan omkeren als je iets gemist hebt.


Schitterende of vallende sterren?
De omgevingen ogen prima en brengen de Star Fox-sfeer. De ruimtelevels zien er schitterend uit, maar helaas geldt dat niet voor alle levels. Een aantal bevat namelijk lege en kale omgevingen, vooral bij de grond-levels. Dat haalt de sensatie er toch van af. De levels zelf kunnen desondanks erg lang en pittig worden. Dat kon de Star Fox-serie wel gebruiken.

Extra bemanning!
Wanneer je de missies hebt voltooid ben je zo goed als klaar met de game. Er zijn verder geen andere spelstanden. Wél is er de optie om samen met een vriend de levels te spelen, waarbij één speler de Arwing bestuurt en de ander richt en schiet. Dit is een zeer welkome toevoeging en ook een echte uitdaging.


Conclusie Star Fox Zero - Nintendo Wii U Review

Pluspunten:Minpunten:
  • Veel plezier en nostalgie voor de Star Fox-kenner
  • Na gewenning is de besturing erg fijn
  • Bij vlagen lekker uitdagend
  • Innovatie door nieuwe voertuigen
  • Speel levels samen met dezelfde Arwing
  • Voor nieuwe spelers erg lastig
  • Na de missies niet veel meer te beleven
  • Omgevingen soms leeg en kaal

17218
Review geplaatst op 5 Mei 2017
Gameplay:7,5
Review cijfer:
7.5
Replay:7,3
Graphics:6,8
GamePad:8,0

Deze 3 minuten review is eigendom van
Mario Wii U
(.nl)
© 2017
Mario Wii U Review Cijfer:
7,5
 
Boxshot Star Fox Zero
Star Fox Zero


Details Star Fox Zero
Released:2016
Advies:Vanaf 7 jaar
Spelers:1 - 2
Genre:Actie, Shooter
Wi-Fi:Niet ondersteund
Verander je Arwing in een nieuw voertuig!

Met de Walker kun je in grond-levels snel afstanden afleggen en vijanden op de grond verslaan!
Met de Walker kun je in grond-levels snel afstanden afleggen en vijanden op de grond verslaan!

De Landmaster is een aanvals<a href = https://www.mariowii-u.nl/Wii-U-spel-info.php?t=TANK_TANK_TANK>tank</a> en heeft een krachtig kanon waarmee je vijanden en obstakels kunt verwoesten.
De Landmaster is een aanvalstank en heeft een krachtig kanon waarmee je vijanden en obstakels kunt verwoesten.

Met de Gravmaster kun je vliegen zolang de Boost Meter vol is, waardoor je aanvalskracht sterk stijgt.

De Gyrowing is geschikt voor missies die precisie ve<a href = https://www.mariowii-u.nl/Wii-U-spel-info.php?t=Rey_-_Disney_Infinity_30>rei</a>sen. Zet een kleine robot (Direct-i) aan de grond, waarmee je onder andere terminals kunt hacken en deuren kunt openen
De Gyrowing is geschikt voor missies die precisie vereisen. Zet een kleine robot (Direct-i) aan de grond, waarmee je onder andere terminals kunt hacken en deuren kunt openen
Voorgaande Star Fox-titels
Starwing (SNES)
Star Fox 64 (Nintendo 64)
Star Fox 64 3D (Nintendo 3DS)
Star Fox Adventures (GameCube)
Star Fox: Assault (GameCube)
Star Fox Command (Nintendo DS)